I haven lægger vi vægt på rigeligt plantedække.
Haven rummer mange forskellige bunddækkende stauder, nogle til afprøvning og forsøg, for senere at blive kasseret hvis det ventede resultat udebliver. Sunde planter der ikke er tilbøjelige til at få sygdomme og skadedyr, og også helst stå uden støtte, foretrækkes.

Haven må gerne have naturpræg, uden at blive vild, dvs. afrundede kanter, og planter og farver i harmoni med hinanden, bugtede stier så der altid er mulighed for et nyt billede.
I haven er der mange store træer og derfor er valget naturligt faldet på skyggetålende stauder og bunddækkende planter.
Der er en meget fugtig jordbund de fleste steder.

I haven er der to mindre søer med fisk og vandplanter og tilhørende våd zone. Mange siddepladser giver mulighed for at sætte sig og slappe af eller få en ny idé til forandring i haven.
Muligheden for at opleve dufte og farver på forskellige tidspunkter af døgnet er vigtig. Haven er vores mulighed for at male et maleri, og det er under stadig forandring.Haven rummer desuden en svensk bade tønde, den bruges overvejende på vinteraftener, til afslapning lige før sengetid.
Muligheden for at sidde der i stjerneskær og snakke hele familien om dagens begivenheder i ro og mag er enestående.I haven er der plads til hele familien, til legekammerater på stierne, huler i træerne og børnenes eget lille jordlod til netop de planter de selv har købt på plantemarkeder.
Dog er der ingen jubel når vores islandske heste tages med i haven.